Στήριξη των προσπαθείων για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας

Τη βούλησή του να στηρίξει τις προσπάθειες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για το θέμα της ελληνικής γλώσσας και της διάδοσής της, ειδικότερα της πιστοποίησης της ελληνομάθειας στο εξωτερικό, διατύπωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κέντρου, ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, Ιωάννη Καζάζη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Καζάζης ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και τις δραστηριότητές του, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο ρόλο του Κέντρου ως μoναδικού αρμόδιου φορέα της ελληνικής Πολιτείας για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας, όσο και στις δράσεις που έχει αναλάβει για την ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας και της εκμάθησης της Ελληνικής ως ξένης ή ως δεύτερης γλώσσας.

Ο Υφυπουργός συμφώνησε με τον Πρόεδρο του ΚΕΓ ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα υποστηρίξει την προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του προγράμματος πιστοποίησης της ελληνομάθειας στο εξωτερικό, τόσο στις εστίες, όπου τα ελληνικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα, όσο και μεταξύ των ελληνικών ομογενειακών Κοινοτήτων. Σημειώνεται ότι το ΚΕΓ είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης ελληνομάθειας που πραγματοποιούνται το Μάιο κάθε χρόνου σε πάνω από 150 εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα ανά τον κόσμο.