Στεφάνια από την Ελλάδα για του νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης

Μαραθώνιος Βοστώνης Στεφάνια Ελλάδα

Τέσσερα στεφάνια από κλαδί ελιάς για τους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης παρέδωσε στην αθλητική ομοσπονδία της Βοστώνης Boston Marathon Association ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Στράτος Ευθυμίου.

Η τελετή παράδοσης των στεφάνων ς από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη και τον ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο «Alpha Omega» πργματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίους στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, καθώς και πολιτειακοί γερουσιαστές, μέλη του προξενικού σώματος της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, που θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Μαραθωνίους στον κόσμο.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ υπογραμμίζει τους κοινούς πολιτισμικούς δεσμούς της πόλης με την Ελλάδα, καθώς η Βοστώνη, που είναι η γενέτειρα της Αμερικανικής Επανάστασης, αποκαλείται συμβολικά και ως η «Αθήνα» των ΗΠΑ.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος καθώς και γερουσιαστές, διπλωμάτες παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ο Έλληνας Πρόξενος Στράτος Ευθυμίου παρουσίασε τον Σύνδεσμο Μαραθωνίου Βοστώνης τα τέσσερα στεφάνια ελιάς, δύο για τους νικητές των αγώνων ανδρών και γυναικών και δύο για τους νικητές των ειδικών κατηγοριών για αθλητές με αναπηρίες.

Η παράδοση των στεφάνων ξεκίνησε το 1984, όταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης ήταν ο Μιχαήλ Δουκάκης. Τα στεφάνια προσφέρονται προς τιμήν του Έλληνα δρομέα Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του μαραθώνιου της Βοστώνης του 1946, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα, που είχε καταστραφεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ναζιστική κατοχή, για να συμμετάσχει στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και να υπερισχύσει των τοπικών πρωταθλητής John Kelly. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ