Στην Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολής της Χάλκης ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Αγία Σοφία , Αλ. Τσίπρας

Την Αγία Σοφία και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέπτεται σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη κατά την διάρκεια της οποιίας χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη.

Αγία Σοφία , Αλ. Τσίπρας

Τον κ. Τσίπρα υποδεχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αγία Σοφία

Αγία Σοφία , Αλ. Τσίπρας

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μετέβη στη Χάλκη, όπου παρακολούθησε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική σχολή της Χάλκης.

Αγία Σοφία , Αλ. Τσίπρας

Στην συνέχεια θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αγία Σοφία

Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Φωτογραφίες Eurokinissi