Στην πρώτη δεκάδα η Λέσχη Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μέσα στην πρώτη δεκάδα, μεταξύ 960 πανεπιστημιακών ομάδων, κατατάχθηκε η Λέσχη Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε πρόσφατο διαγωνισμό τύπου «CtF» που διεξήχθη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, εννεαμελής ομάδα φοιτητών – μελών της Λέσχης Κυβερνοασφάλειας (ΛΕΚΑ) (https://csc.uom.gr) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «2023 University CTF» με τίτλο «UNIVERSITY CTF BRAINS & BYTES». Οι φοιτητές που αποτελούσαν την διακριθείσα ομάδα, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

· Ιορδανίδης Κωνσταντίνος

· Καπόν Μύριαμ

· Κευσενίδης Παρασκευάς

· Μαμιδάκης Γεώργιος

· Μητράγκας Αθανάσιος

· Σιαλάκης Ραφαήλ

· Στόικος Ευάγγελος

· Χαλεπλής Διονύσης

· Χατζηκαλλίας Παναγιώτης

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από την εταιρεία «HackTheBox», που κατέχει με την πλατφόρμα της ηγετική θέση στον τομέα της online κατάρτισης στην κυβερνοασφάλεια. Διοργανώνει ετησίως τον διεθνή διαγωνισμό University CtF, όπου συμμετέχουν ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Οι ομάδες των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό καλούνται να βρουν τις λύσεις (και να συλλέξουν τις σχετικές σημαίες, εξ ου και το Capture the Flag – CtF) σε δοκιμασίες από πέντε κατηγορίες: Website Exploitation, Cryptography, Binary Exploitation, Reverse Engineering, και Forensics. Κάθε κατηγορία διαθέτει τρία επίπεδα δοκιμασίας, Easy, Medium, και Hard.

 

Η διαγωνιστική διαδικασία άρχισε στις 8 Δεκεμβρίου και όταν ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρέθηκε στην 10η θέση ανάμεσα σε 960 ομάδες άλλων πανεπιστημίων, αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια του Συμβούλου της ΛΕΚΑ, Καθηγητή Ιωάννη Μαυρίδη, Διευθυντή Εργαστηρίου Πολυμέσων, Ασφάλειας και Δικτύωσης (MSN Lab), ο οποίος ευχήθηκε στην ομάδα νέες επιτυχίες, καθώς και το επίτευγμά τους να βρει άξιους συνεχιστές στο μέλλον.