Στην 81η ΔΕΘ η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Η κα Κουντουρά ήταν η κεντρική ομιλήτρια στο επίσημο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης ΕΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, παρουσία μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων εκπροσώπων του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται στον τουρισμό μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική, και στα θετικά αποτελέσματα στη μέχρι σήμερα εξέλιξη των βασικών τουριστικών μεγεθών για το 2016, παρά και τις δυσκολίες και προκλήσεις της φετινής χρονιάς λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και των αλλεπάλληλων δυσάρεστων γεγονότων στην Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην αύξηση των τουριστών από το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών, που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του Υπουργείου από το 2015 και   απέφερε άμεσα θετικά αποτελέσματα σε διάστημα ενός έτους.

Επίσης, παρουσίασε το νομοθετικό έργο που έχει υλοποιήσει το Υπουργείο για την επίλυση καίριων και χρονιζόντων προβλημάτων των επιμέρους κλάδων της τουριστικής αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, των διασυνοριακών προγραμμάτων INTERREG, καθώς και της προώθησης νέων μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης.

«Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη- ποσοτική και ποιοτική- του ελληνικού τουρισμού, και να δίνουμε την ώθηση στην τουριστική αγορά να εξερευνήσει τις θετικές προοπτικές στην επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα φέρει οφέλη στις τοπικές οικονομίες, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην εθνική μας ανάπτυξη» ανέφερε η κα Κουντουρά.

«Με κάθε αγορά που ανοίγουμε, με κάθε νέο τουριστικό προορισμό που αναπτύσσουμε δημιουργούμε άμεσα και σταθερά έσοδα», επισήμανε και τόνισε το σημαντικό ρόλο των Επιμελητήριων, των θεσμικών φορέων και των εκπροσώπων των αναπτυξιακών και παραγωγικών κλάδων στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού.

de_1-jpg-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%b8 Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, η κα Κουντουρά και ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης παρέστησαν στο περίπτερο του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού (ΥΠΟΑΤ) και επισκέφθηκαν πολλά ακόμη περίπτερα φορέων που συμμετέχουν στην Έκθεση, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη και την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.