Συνεργασία περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το CNN

Στο τελικό στάδιο σύναψης ισχυρής συμμαχίας με το δίκτυο CNN, για την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

CNN-2Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος συναντήθηκε , στο γραφείο του στην Ρόδο, με τον Αντιπρόεδρο του CNN International, κ Antonio Canto και πολυμελές κλιμάκιο της TCP, με σκοπό τον σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας με τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό κολοσσό. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου – Βακιάνη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

«Η παρουσία του κ. Antonio Canto και των συνεργατών του αποδεικνύει την δική μας προτεραιότητα σε ότι αφορά τον Τουρισμό των νησιών μας, την ετοιμότητα μας και το πόσο σκληρά και μεθοδικά έχουμε δουλέψει έως τώρα»   δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Έχουμε την ανάγκη να κτίσουμε συνεργασίες και συμμαχίες τέτοιες, που θα μας δώσουν την δυνατότητα να αντιστρέψουμε ένα δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές του εξωτερικού από την αρνητική ειδησιογραφία που ακολουθεί την χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βγαίνει μπροστά και οικοδομεί συμμαχίες και συνεργασίες και σε διεθνές επίπεδο. Συνεργασίες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να απευθυνθούμε στην διεθνή κοινότητα προβάλλοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά των νησιών μας. Μια τέτοια συνεργασία είναι και αυτή με το διεθνές δίκτυο του CNN, τους καλύτερους στον κόσμο, διότι μόνο εκεί πια πρέπει να στοχεύουμε. Οι στόχοι μας στο εξής πρέπει να είναι μόνο οι κορυφές. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αξίζουν μόνο οι κορυφές».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του CNN International, Antonio Canto, δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στην Ρόδο για να εξετάσει την δυνατότητα συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Είμαστε εξειδικευμένοι σε αυτόν τον τομέα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή του προς τα ΜΜΕ.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι, στην πρώτη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, να γίνει ένα νέο φρέσκο και δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής ταυτότητας των μοναδικών νησιών μας. «Στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα για το Νότιο Αιγαίο, έχοντας στο πλευρό μας τους καλύτερους στον κόσμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.