Ταξίδι στην Χαλκιδική για επτά tour operators της Τουρκίας

Ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στην Θεσσαλονίκη και στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής, πραγματοποιούν από τις 12 και έως τις 15 Απριλίου 2016 επτά από τους σημαντικότερους Tour Operators της Τουρκίας.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, το οποίo διοργανώνουν το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού , είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και Τούρκων πολιτιστικών ταξιδευτών προς τις συγκεκριμένες περιοχές και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη και η εξέλιξη της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας.

Επίσης, στις 12 Απριλίου, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, πραγματοποίησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης εκδήλωση προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, μέσω παρουσίασης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην τούρκικη τουριστική αγορά.

Οι δράσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης Ελλάδας- Τουρκίας για τη συνεργασία στον Τουρισμό που υπέγραψε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Τούρκος Ομόλογός της κ. Mahir Ünal της στη Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο, κατά το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές προωθητικές τουριστικές δράσεις.