Την 188η επέτειο από τον θάνατο του Καραϊσκάκη τίμησε το Μαυρομάτι Καρδίτσας

Την 188η επέτειο από τον θάνατο του ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη τίμησε η γενετειρά του το Μαυρομάτι Καρδίτσας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων “Καραϊσκάκεια 2016” που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Αγίου Γεωργίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νανκηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Μουζακίου.

«Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την ζωή του και τον θάνατό του, μας κληροδότησε, μεταξύ άλλων, δύο μεγάλα παραδείγματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρώτον, αυτό της αυτοθυσίας υπέρ Πατρίδος. Και, δεύτερον, εκείνο της συνεννόησης και της αφοσίωσης στους εθνικούς στόχους, βάζοντας στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες κι αντίστοιχους υπολογισμούς.

καραισκακης μαυροματιΑυτά τα παραδείγματα πρέπει να φωτίζουν, ιδίως σήμερα, τον δρόμο του δικού μας χρέους: Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον Τόπο και τον Λαό μας, και με την πεποίθηση ότι προέχει η Ελλάδα κι ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σ’ αυτά που μας ενώνουν, πρέπει να βαδίσουμε, φυσικά με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, τον δρόμο του χρέους μας για την έξοδο της Πατρίδας μας από την κρίση και την κατοχύρωση του μέλλοντος των επόμενων γενεών.»