Τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα προωθεί στις ΗΠΑ η Έλενα Κουντουρά

Στην Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global (14-17 Μαρτίου) στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ συμμετέχει η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση και σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς, όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις και ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων. Η Ελλάδα συμμετάσχει στην φετινή έκθεση με περίπτερο του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ΕΛΙΜΕ και έχει σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Η Αν. Υπουργός Τουρισμού, κα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος και CEO της Crystal Cruises, κα Εdie Rodriguez, ο Πρόεδρος της Silversea Cruises, κ. Μanfredi Lefebvre και η Πρόεδρος της Carnival Cruises, κα Christine Duffy.

H Υπουργός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τη μοναδικότητά της στον θαλάσσιο τουρισμό καθώς και στο σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, που αποτελεί μία από προτεραιότητες της εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Επισήμανε τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των υπαρχόντων δρομολογίων και ανάπτυξης νέων δρομολογίων σε δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς και λιμάνια.

Επίσης η κα Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συνέδριο της Έκθεσης, όπου παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές στον θαλάσσιο τουρισμό από τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Η Υπουργός συνεχίζει και σήμερα τις συναντήσεις της με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και με εκπροσώπους της διεθνούς κρουαζιέρας.