Το Άγιο Όρος στην Πόλη μέσα από το φακό 4 φωτογράφων

Τέσσερις φωτογράφοι ο Ali Borovali από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Пολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό στο Άγιο Όρος καταγράφουν ξεχωριστές στιγμές και παρουσιάζουν το «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» στην Κωνσταντινούπολη.

Το Άγιον Όρος υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για όλους τους δημιουργούς, ιστορικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους και κυρίως φωτογράφους. Οι τέσσερεις φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.

Η έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» παρουσιάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης έως και το Σάββατο 28 Μαΐου 2016. Συνδιοργανώνεται από την Αγιορειτική εστία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.