Το Ελληνικό πνεύμα στο Γαλλικό σχολείο Thiers της Μασσαλίας

8/6/2015

« Το ελληνικό πνεύμα ταξιδεύει στους αιώνες : θέατρο, ποίηση, λογοτεχνία και … σινεμά!» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης , που παρουσίασαν οι μαθητές των τάξεων των νέων ελληνικών του Λυκείου Thiers στη Μασσαλία για το τέλος της σχολικής χρονιάς .

Σε τέσσερις θεατρικές παραστάσεις οι μαθητές γαλλικής καταγωγής οι οποίοι μιλούν ελληνικά παρουσιάσαν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος», ταξιδεύοντάς μας στην αρχαία Αθήνα, την ρομαντική εποποιΐα «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου δίνοντάς μας μια εικόν α της μεσαιωνικής Ελλάδας ενώ ζωντάνεψαν επί σκηνής και ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, και την   κωμωδία «Η θεία απ’το Σικάγο» του Αλέκου Σακελλάριου. Τους διαλόγου, τη μουσική και τα κοστούμια επιμελήθηκε η κα Ιωάννα Μουσικούδη.

Τα νέα ελληνικά διδάσκονται στο Λύκειο της Μασσαλίας τα τελευταία δεκατρία χρόνια.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαίου 2015 παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Μασσαλία, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, ο Λυκειάρχης κος Didier Verger, η Γυμνασιάρχης κα Jacqueline Djian,   καθηγητές, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου.