Με Κρητικά προϊόντα η Ελλάδα στο Ευρωπαίκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Το «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό προώθησης της Επιχειρηματικότητας που θα γίνει θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας το Νοέμβριο του 2016.

Η πρόταση απέσπασε την πρώτη θέση στο εθνικό σκέλος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης της Επιχείρησης».

«Η σπουδαία αυτή διάκριση αναδεικνύει τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, η οποία τυγχάνει αναγνώρισης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ένα Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Το «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων» πραγματοποιείται με επιτυχία για πέντε συνεχή έτη και αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Στόχος του Φόρουμ είναι να τονωθεί η ζήτηση για τα κρητικά προϊόντα, να εμπλουτιστούν οι παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες με αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αναδεικνύοντας και διαχωρίζοντας την Κρήτη ως σημαντικό τουριστικό προορισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα τοπικά ξενοδοχεία.