Το iCry2Talk στο τελικό του Global Student Entrepreneur Awards

Η Ομάδα iCry2Talk: (από αριστερά) o Ιάσων Χατζηκώστας, η Αναστασία Ντράχα και ο Ανδρέας Λουτζίδης
Η Ομάδα iCry2Talk: (από αριστερά) o Ιάσων Χατζηκώστας, η Αναστασία Ντράχα και ο Ανδρέας Λουτζίδης

Με την εφαρμογή iCry2Talk που ανέπτυξαν φοιτητές του ΑΠΘ και χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να “μεταφράσει” το κλάμα του μωρού θα συμμετέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Κίνα.

Η Ομάδα iCry2Talk συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα.Έχει κατακτήσει την 2η θέση στον Παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Ο διαγωνισμός GSEA αφορά φοιτητές που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ιδρύσει δική τους επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, και να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, καθώς και με το δίκτυο των επιχειρηματιών του EO Greece – ενός δικτύου που αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα παγκοσμίως.

Ο GSEA υποστηρίζει 1.700 φοιτητές επιχειρηματίες από 60 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsea.org και στις σελίδες του Entrepreneurs’ Organization στα social media.

Το Entrepreneurs’ Organization (EO) ιδρύθηκε το 1987 και είναι το ισχυρότερο παγκόσμιο δίκτυο από και για επιχειρηματίες. Με 12.000 επιχειρηματίες – μέλη και 160 παραστήματα σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των μελών του.(https://www.eonetwork.org)