Τρία μετάλλια για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ στη Μαθηματική Ολυμπιάδα ΝΑ Ευρώπης

Με δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο επέστρεψαν οι φοιτητές του ΕΚΠΑ από τον μαθηματικό διαγωνισμό SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students), που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα τα μετάλλια κατέκτησαν οι:

Γιώργος Κοτσοβόλης, Αργυρό

Γιώργος Κοντογεωργίου, Αργυρό

Νίκος Γκούμας, Χάλκινο

Συνοδός της ομάδας ήταν ο φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και πολυβραβευμένος νικητής φοιτητικών διαγωνισμών Κωνσταντίνος Ψαρομήλιγκος.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές.

Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτήριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια στην διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Εκτός από την Εθνική ομάδα, ομάδες στέλνουν και Πανεπιστήμια ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φοιτητές του ΕΚΠΑ είχαν πάντοτε σημαντικές διακρίσεις με χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, κάθε χρονιά, από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα.