Από την κουζίνα της κυρά-Κατερίνας στα σαλόνια της γαστρονομίας

Ενα δημοφιλές αλλά και …. «παρεξηγημένο» συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το σκόρδο, διεκδικεί μια θέση στις κουζίνες των σεφ και της γαστρονομίας. Το «φρέσκο σκόρδο τουρσί» της Οικογένειας Τράμπα από την Τρίπολη που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στις ημέρες γαστρονομίας στο μουσείο Μπενάκη έρχεται να δώσει μια νέα «διάσταση» στις γκουρμέ απολαύσεις. Το ιδιαίτερο αυτό προϊόν ( η παραγωγή και τυποποίηση φρέσκου σκόρδου είναι ανύπαρκτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό) κέντρισε το ενδιαφέρον των σεφ οι οποίοι το ενέταξαν στις συνταγές τους και δημιουργήσαν μοναδικά πιάτα.

Μιά παραδοσιακή συνταγή της κυρίας Κατερίνας «κληρονομιά» από την μητέρα της και αγαπημένο έδεσμα των παιδιών της, (σημερινών επιχειρηματιών) ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα νέο success story.

Η ιστορία ξεκινά πολλά χρόνια πρίν .

Η κυρία Κατερίνα και ο αείμνηστος συζυγός της Αντώνης αγρότες και καλλιεργητές από την Τρίπολη συνήθιζαν, μετά την σκληρή δουλειά στα χωράφια, επιστρέφοντας στο σπίτι να φέρνουν μαζί τους προϊόντα από την παραγωγή τους μεταξύ αυτών και το φρέσκο σκόρδο. Χρησιμοποιώντας μιά οικογενειακή συνταγή η κυρία Κατερίνα τα έφτιαχνε τουρσί, τα αποθήκευε και τις χειμωνιάτικες νύχτες, δίπλα στο τζάκι έφτιαχνε μοναδικές ομελέτες με σκόρδο ξετρελλαίνοτας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους αφού αποτελούσε έναν εκλεκτό μεζέ για το τσίπουρο . Τα χρόνια πέρασαν, τα παιδιά παρέλαβαν την σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης και έγιναν παραγωγοί και επιχειρηματίες ( ιδιοκτήτες της TRABART) αλλά οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν. Το φρέσκο σκόρδο τουρσί εξακολουθεί να παραμένει ένα αγαπημένο έδεσμα της οικογένειας μόνο που τώρα αποφάσισαν να το μοιραστούν και με τους υπόλοιπους. Ετσι μεγάλωσαν την παραγωγή, τυποποιήσαν το προϊόν και το λανσάρουν από φέτος στην αγορά, μιά κίνηση που υπόσχεται πολλά !