Γιατί φεύγουν οι Ελληνίδες στο εξωτερικό

Αναξιοκρατία, διαφθορά και κρίση οδηγούν τις Ελληνίδες στο εξωτερικό

Αναξιοκρατία, διαφθορά και οικονομική κρίση οδηγούν τις Ελληνίδες να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Icap και στην οποία παρουσιάζεται το προφίλ των γυναικών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε η κα Γαλήνη Ηλιοπούλου, Manager, ICAP Human Capital Consulting, κατά τη διάρκεια εσπερίδας της ICAP Group με θέμα “High Heels on High Hills”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στόχος της οποίας είναι να να διερευνήσει το φαινόμενο του Βrain Drain το, 78% των γυναικών έφυγε τα χρόνια μετά την κρίση και οι κυριότεροι λόγοι που τους οδήγησαν στο εξωτερικό ήταν η αναξιοκρατία και η διαφθορά (36%), η οικονομική κρίση (35%) και οι καλύτερες προοπτικές εξέλιξης στο εξωτερικό (34%). Ως κύριοι παράγοντες που θα συντελούσαν στην επιστροφή των γυναικών αυτών στην Ελλάδα αναδείχθηκαν το κλίμα και ο τρόπος ζωής (46%), οι οικονομικές απολαβές που θα λάβουν (41%) και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας (37%), αλλά και οι οικογενειακοί λόγοι (36%), που μάλιστα φαίνεται να αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα για τις γυναίκες του δείγματος σε σχέση με τους άνδρες. Εξάλλου φαίνεται ότι μεταβαίνουν για εργασία στο εξωτερικό κατά κύριο λόγο νεότερες σε ηλικία γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Στην έρευνα συμμετείχαν 586 ελληνίδες που εργάζονται από 56 χώρες.Η έρευνα παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση “High Heels on High Hills” που διοργάνωσε η ICAP Group για 3η συνεχή χρονιά.