Για πρώτη φορά ψηφιακός χάρτης για την ελληνική Διασπορά

 Συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με το  Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Τον ψηφιακό χάρτη της ελληνικής Διασποράς (Greek Diaspora Map), θα παρουσιάσει το Υπουργείο Εξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και το South East European Studies at Oxford (SEESOX).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ψηφιακός αυτός χάρτης αποτέλεσε την έμπνευση για την έναρξη μιας μόνιμης πλέον συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (South East European Studies at Oxford – SEESOX), η οποία θα επικυρωθεί επίσημα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Πρόκειται για την ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση του συνόλου της ελληνικής παρουσίας στο εξωτερικό, η οποία ξεκίνησε το 2015 με τη συνδρομή των κατά τόπους Αρχών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ψηφιακός χάρτης για την ελληνική Διασπορά (Greek Diaspora Map) θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους Έλληνες πολίτες και διαδραστικός, προκειμένου να εμπλουτίζεται διαρκώς με δεδομένα για την παρουσία της ελληνικής Διασποράς σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω συνεργασία θα ανοίξει τους ορίζοντες όχι μόνο για την ελληνική Διασπορά, αλλά και για την ευρύτερη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.