Δεκαετής συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον «Δημόκριτο»

Η ανάπτυξη στρατηγικής συμμαχιών, όσον αφορά περιοχές τεχνολογικής καινοτομίας, εργαστηριακών υποδομών και ερευνητικής συνέργειας, περιλαμβάνονται μεταξύ των στόχων του πρωτοκόλλου συνεργασίας -δεκαετούς διάρκειας- που υπέγραψε η Σχολή Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ενώ από την πλευρά του του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο Διευθυντής και Πρόεδρος του δ.σ., του Κέντρου, δρ. Γεώργιος Νούνεσης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ, δρ. Στέλιος Θωμόπουλος.

Άλλος στόχος της συνεργασίας είναι η προαγωγή του ενδιαφέροντος για διδασκαλία και ερευνητικές δραστηριότητες, με συνεργασία των στελεχών των δύο φορέων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Για την επίτευξη των στόχων, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η προαγωγή ανταλλαγών μεταξύ των δύο φορέων, η υποβολή και υλοποίηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, η διοργάνωση και υποστήριξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων, η πραγματοποίηση πτυχιακών εργασιών, μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, με την υποστήριξη και των δύο φορέων, καθώς και η διοργάνωση και υποστήριξη πιλοτικών συνδιδασκαλιών επιλεγμένων προπτυχιακών μαθημάτων.

 

Υπεγράφη και το σύμφωνο συνεργασίας με τον ΟΜΜΘ

Ενεργοποιήθηκε και επισήμως το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη και τον Πρόεδρο του δ.σ. του ΟΜΜΘ, Νικήτα Μυλόπουλο. Το σύμφωνο, η υπογραφή του οποίου είχε αναβληθεί για λόγους ανεξάρτητους από την ίδια τη συμφωνία, συνυπέγραψαν επίσης ο Πρόεδρος του Τμήματος Μ.Ε.Τ., αναπληρωτής καθηγητής Ευγένιος Πολίτης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΜΜΘ, Γεώργιος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Η συμφωνία συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρακτική άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ΜΜΘ, καθώς και την αμοιβαία αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, χώρων, αιθουσών και εργαστηρίων, με σκοπό την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προετοιμασία και πλαισίωση παραστάσεων, συναυλιών, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία σε προγράμματα διά βίου μάθησης και προγράμματα εξειδίκευσης. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η έκδοση εκπτωτικής κάρτας ώστε οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθούν με μικρότερο κόστος τις εκδηλώσεις του Μεγάρου, καθώς και η παραχώρηση δικαιώματος έκδοσης κάρτας δανεισμού στο όνομα του ΟΜΜΘ για χρήση της ηλεκτρονικής και έντυπης Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.