Διακεκριμένοι ομογενείς στα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ

Διακεκριμένες Προσωπικότητες ΕΛΤΑ

Σε πέντε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς τους Κώστα Γαβρά,  Δρ. Πήτερ Χ. Διαμαντή, Ιωάννη Κατσιματίδη, Ρίτα Γουίλσον και Γιώργο Στεφανόπουλο είναι αφιερωμένη η νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορεί σήμερα  από τα ΕΛΤΑ με τίτλο “Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες”.

Συγκεκριμένα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία,   υποστηρίζουν την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ιnternational Foundation for Greece» να βραβεύσει τους Έλληνες που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας.

Τα βραβεία του Ιδρύματος (ΙFG AWARDS) απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού, που όχι μόνο δεν ξέχασαν την ελληνική τους υπόσταση, αλλά προβάλλουν και ζωντανεύουν ο καθένας με το δικό του έργο, την ιδέα της Ελλάδος, θυμίζοντας με τη δράση τους ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Τα βραβεία του IFG για το 2016 απονεμήθηκαν στους

Γράμματα και τέχνες: Κώστας Γαβράς

Επιστήμη: Δρ. Παναγιώτης (Πήτερ) Χ. Διαμαντής

Επιχειρηματικότητα: Ιωάννης Α. Κατσιματίδης

Θέατρο – Κινηματογράφος : Ρίτα Γουίλσον

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : Γεώργιος Στεφανόπουλος

Διακεκριμένες Προσωπικότητες ΕΛΤΑ

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» που περιλαμβάνει πέντε γραμματόσημα:

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
€0,72 Ρίτα Γουίλσον 250.000
€0,80 Κώστας Γαβράς 2.500.000
€0,90 Ιωάννης Α. Κατσιματίδης 500.000
€1,00 Γιώργος Στεφανόπουλος 500.000
€ 1,20 Δρ. Παναγιώτης (Πήτερ) Χ. Διαμαντής 100.000

 

Πρώτη μέρα κυκλοφορίας είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2016 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 31 Αυγούστου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας(5.000 σετ).Κάθε φάκελος φέρει την υπογραφή του εικονιζόμενου στο γραμματόσημο. Διατίθενται προς 7,90 € ανά σετ των 5 φακέλων.

Παράλληλα θα κυκλοφορήσειπολυτελής έκδοση με τα βιογραφικά των εικονιζόμενων στα γραμματόσημα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, εμπλουτισμένη με τα γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς και τους 5 Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Διατίθεται προς 35,00 € ανά τεμάχιο.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.