Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη τον Ιούλιο στην Αθήνα

Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018

 

Από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018 με θέμα Καβάφης και Αρχαιότητα.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη, το οποίο απευθύνεται σε νέους ερευνητές που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 31 ιανουαρίου 2018, είναι μια διεθνής, ετήσια επιστημονική διοργάνωση του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση, η πρώτη αυτού του είδους αποκλειστικά αφιερωμένη στον Καβάφη και στον αντίκτυπο του έργου του.

Μετά το εναρκτήριο Διεθνές Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με θέμα «Ο Καβάφης στον κόσμο», το Θερινό Σχολείο αυτής της χρονιάς θα επικεντρωθεί στο θέμα «Καβάφης και Αρχαιότητα», ένα θέμα που μοιράζεται πολλά συνδετικά στοιχεία με τις οικουμενικές ανησυχίες του Θερινού Σχολείου 2017.

Την επιμέλεια του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Καβάφη 2018 θα έχουν η Constanze Güthenke (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Δημήτρης Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης).

Εκτός των επιμελητών, θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια ως ομιλητές και με παρεμβάσεις τους οι: Alastair Blanshard (Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ), Johanna Hanink (Πανεπιστήμιο Μπράουν), Brooke Holmes (Πανεπιστήμιο Πρίνστον), Stefano Evangelista (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Τάκης Καγιαλής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Οι 12 νέοι ερευνητές που θα επιλεγούν θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από πανεπιστημιακούς διεθνούς φήμης, να διερευνήσουν τα δεδομένα νέων ερευνητικών προσεγγίσεων και να συμμετάσχουν στην τρέχουσα φιλολογική συζήτηση.

Διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και νέοι ερευνητές των οποίων τα επιστημονικά ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη Συγκριτική Λογοτεχνία, την Παγκόσμια Λογοτεχνία, τις Καβαφικές Σπουδές, τις Νεοελληνικές Σπουδές, τις Κλασικές Σπουδές και συναφείς κλάδους, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.