Διεθνές Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη για τις ανισότητες

Δεκαπέντε διανοητές από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συναντώνται στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, και συζητούν για τις ανισότητες κάθε μορφής σήμερα, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Συμποσίου της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Μερικές από τις επιμέρους ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνουν θέματα όπως: η Ευρώπη σε έναν κόσμο αναδιανομής ισχύος, η Τουρκία και η Μέση Ανατολή στο επίκεντρο ενός αδυσώπητου γεω-στρατηγικού ανταγωνισμού και η επόμενη μέρα στην Ελλάδα: ανόρθωση ή παρακμή;

Μεταξύ των ομιλητών ξεχωρίζουν η Laura Albu, αντιπρόεδρος του European Women’s Lobby στις Βρυξέλλες, ο Edmond Alphandéry, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και Πρόεδρος του Centre for European Policy Studies στις Βρυξέλλες, μιας από τις μεγαλύτερες δεξαμενές σκέψης στην Ευρώπη· o Stefan Kornelius, διευθυντής της Sueddeutsche Zeitung, μιας από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες γερμανικές εφημερίδες· ο Soli Özel, ένας από τους πιο γνωστούς αναλυτές της σύγχρονης Τουρκίας διεθνώς και Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του τουρκικού ΣΕΒ (TUSIAD)· ο Μάρκος Βερέμης, ιδρυτής και πρόεδρος της UPSTREAM Systems, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας παγκοσμίως, με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες, και ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος της Κύπρου, υπεύθυνος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων.

Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.