Δωρεάν εγραφή για τις ελληνικές ταινίες 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου

Οι ελληνικές ταινίες δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Μετά από σχετική συνεννόηση μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Dieter Kosslick αποφάσισε, ειδικά για φέτος και λόγω του προβλήματος της επιβολής των capital controls, οι ελληνικές ταινίες που θα υποβληθούν για να κριθούν για την επιλογή τους στο Φεστιβάλ, να μην καταβάλουν το αντίτιμο εγγραφής στην οn-line υποβολή τους. (Το αντίτιμο ανέρχεται στο ποσό των 150€ για ταινίες μεγάλου μήκους και στο ποσό των 60€ για ταινίες μικρού μήκους.)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται με e-mail στο Τμήμα Hellas Film του Ε.Κ.Κ. προκειμένου να τους αποσταλεί ο ειδικός κωδικός που θα τους επιτρέπει να μην πληρώσουν αντίτιμο εγγραφής, όπως και άλλες χρήσιμες οδηγίες. Θα πρέπει επίσης να απευθυνθούν σχετικά με την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα: http://www.berlinale.de/en/branche/_filmanmeldung/filmanmeldung_allgem/index.html.

Για μεγάλου μήκους ταινίες η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για ταινίες μικρού μήκους στις 17 Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες επιλογής από την προκριματική επιτροπή του Φεστιβάλ είναι 20-30 Οκτωβρίου, 10-20 Νοεμβρίου κα 1-22 Δεκεμβρίου.