Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική στο ΚΠΙΣΝ

Ψαραντώνης

Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.

Τον Σεπτέμβριο η ελληνική παραδοσιακή μουσική εναλλάσσεται με κλασσικές μελωδίες, αλλά και με «πειραγμένους» ήχους ηλεκτρονικής επιρροής και minimal αισθητικής από νέους Έλληνες δημιουργούς.

Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τον δεύτερο κύκλο των θεματικών συναυλιών Parklife, με όχημα την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.

Το Σάββατο 10/9, ο Ψαραντώνης θα μας προσκαλέσει στην μουσική παράδοση της Κρήτης, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου και οι Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου στην πολίτικη λύρα, θα μας συστήσουν ένα φρέσκο ηχόχρωμα με Μεσογειακές επιρροές.

Την Κυριακή 11/9, ο Πετρολούκας Χαλκιάς θα μας μαγέψει με τους ήχους του κλαρίνου και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο, θα μας συνεπάρει με τις μουσικές ιστορίες που θα μας διηγηθεί.

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Parklife είναι αφιερωμένο στην Κλασσική Μουσική.

Το Σάββατο 24/9, η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης) συναντά το Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, για να μας παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο που θα περιλαμβάνει τις κλασσικές συνθέσεις του Mozart, τους μυστηριακούς tango ρυθμούς του Piazzolla και τα αξεπέραστα τραγούδια των Beatles.

Την Κυριακή 25/9, την σκυτάλη παίρνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία ξεκινάει τη σεζόν 2016-17 στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνοντας μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλους! Στην συναυλία συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία, η Παιδική Χορωδία και διακεκριμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη.

Κάθε Πέμπτη του μήνα (έως και 22/9), το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε ‘αφετηρία’ μοναδικών μουσικών εξορμήσεων σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις της σύγχρονης ελληνικής μουσικής παραγωγής, μέσω της σειράς συναυλιών Music Escapades, που συνεχίζονται με την συντροφιά του Cayetano (8/9), της Irene Skylakaki (15/9) και του King Elephant (22/9).