“Ελληνική Τέχνη και Ανατολή” στην Ντόχα

(Από αριστερά) Η επιμελήτρια της έκθεσης κα Μαριλένα Κουτσούκου, ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κ. Sultan bin Saad Al Muraikhi, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ιωάννης Μεταξάς και η κα Μαρίνα Βερνίκου.(EUROKINISSI)

Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα «Ελληνική Τέχνη και Ανατολή» που διοργάνωσε στη Ντόχα η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Κατάρ σε συνεργασία με το “Katara Cultural Village Foundation” και επιμέλεια της κας Μαριλένας Κουτσούκου, έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα «Ελληνική Τέχνη και Ανατολή».

Στην έκθεση εκτίθενται έργα των ζωγράφων Α. Αρτινιάν, Α. Θεοδωρίδη, Ν. Μαγιάκη, Γ. Πανουτσόπουλου, Π. Πρέκα, Γ. Πούλιου και Δ. Τηνιακού, της κοσμηματοποιού Έλενας Σύρακα, και της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου.

Επίσης, ο νέος ταλαντούχος ζωγράφος Κων/νος Δαβάκης εκτέλεσε επί τόπου 5 ζωγραφικά έργα. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ιωάννης Μεταξάς, ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ και μέχρι πρόσφατα Πρέσβυς του Κατάρ στην Ελλάδα, κ. Sultan bin Saad Al Muraikhi και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του β?œKataraβ? κ. Ahmed Al Zayed.

(Από αριστερά) Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ιωάννης Μεταξάς, η επιμελήτρια της έκθεσης κα Μαριλένα Κουτσούκου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του "Katara Cultural Village Foundation” κ. Ahmed Al Zayed και ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κ. Sultan bin Saad Al Muraikhi.(EUROKINISSI)
(Από αριστερά) Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ντόχα κ. Ιωάννης Μεταξάς, η επιμελήτρια της έκθεσης κα Μαριλένα Κουτσούκου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του “Katara Cultural Village Foundation” κ. Ahmed Al Zayed και ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κ. Sultan bin Saad Al Muraikhi.(EUROKINISSI)

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Ι. Μεταξάς ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι «η έκθεση αυτή μεταφέρει το μήνυμα της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και του Αραβικού κόσμου» και ότι «η ελληνική τέχνη λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και του Αραβικού κόσμου». Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ξένοι πρέσβεις στο Κατάρ, πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας στο Κατάρ, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στη Ντόχα, σημαίνοντα μέλη ξένων παροικιών όπως της λιβανέζικης κ.α.