“Επικοινωνούμε Ελληνικά” στη Μόσχα

Επιδαύρος αρχαίο θεάτρο

«Το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα και σήμερα. Διαφορές και νέες τάσεις» είναι το θέμα της δέκατης τέταρτης συνεδρίας της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά – Μόνο Ελληνικά» που διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα.

Η εκδήλωση εντάσσεται εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης του ΚΕΠ με συναντήσεις, σε τακτική βάση, , όπου σε   φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει.

Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.

Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, πάντα στα Ελληνικά, διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας ελληνικά εδέσματα με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων.

Στόχος των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η δωδέκατη συνεδρίαση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 17:00 στο ελληνικό εστιατόριο «Πόρτο Μύκονος» επί της οδού: 27, Sushevskaya str., building 2 (metro station “Novoslobodskaya/Mendeleevskaya”).

Συντονιστές της συζήτησης ο επικεφαλής του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Ε.Π. σκηνοθέτης, ηθοποιός Γιώργος Παναγόπουλος και η διευθύντρια του Κ.Ε.Π. , διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση.

H διάρκεια της συνεδρίας ανέρχεται σε 1,5 ώρα.