Η Αμερικανίδα ιστορικός Κάθριν Ε. Φλέμινγκ Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Katherine E. Fleming

Η διακεκριμένη Αμερικανίδα ιστορικός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Provost, New York University), καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ (Katherine E. Fleming), θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ είναι ιστορικός στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κατέχει την Έδρα Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης στο ίδιο Ίδρυμα, είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ρεμάρκ (Remarque Institute), ενώ είναι και μέλος του Τμήματος Ιστορίας του Εκόλ Νορμάλ Σουπεριόρ (École Normale Supérieure), στο Παρίσι.

Στη γνωστή για τον φιλελληνισμό της καθηγήτρια έχει απονεμηθεί τιμής ένεκεν η ελληνική υπηκοότητα από την Ελληνική Δημοκρατία. Είναι εξειδικευμένη στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, ενώ είναι γνωστή και για το συγγραφικό της έργο. Το πλέον πρόσφατο βιβλίο της «Ελλάδα – Μια Εβραϊκή Ιστορία» (Greece – A Jewish History) έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τα βραβεία «National Jewish Book Award», «Runciman Award» και το «Prix Alberto Benveniste».