«Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου»

Ιερός Λόχος

Το ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV για την ιστορία της ομώνυμης επίλεκτης ομάδας Ελλήνων που από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, υπερασπίστηκε με γενναιότητα την Ελλάδα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21.00, στα πλαίσια του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV».

Επιζώντες Ιερολοχίτες, ιστορικοί και στρατιωτικοί αφηγούνται στην κάμερα, την ιστορία του στρατιωτικού αυτού θρύλου.

Η «Μηχανή του Χρόνου» συνεχίζει το ταξίδι της στο παρελθόν και επιστρέφει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 21.00 με το νέο επεισόδιο «Η δημοκρατία της θάλασσας». Ο Χρίστος Βασιλόπουλος διερευνά τον ρόλο που έπαιξε η τριήρης στη δημιουργία της αθηναϊκής δημοκρατίας και παρουσιάζει το κορυφαίο αρχαίο πολεμικό πλοίο.

Το ντοκιμαντέρ «El Greco: Προσωπογραφίες», ρίχνει φως στην αισθητική ιδιαιτερότητα και στο μοναδικό ύφος του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Μέσα από το σκηνοθετικό φακό του Λευτέρη Χαρωνίτη περιηγούμαστε στη δημιουργική και πνευματική εξέλιξη του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, που έφερε το Βυζάντιο στην καρδιά της Δύσης (Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 22.00) .

Επίσης, μέσα από το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, «Το ταξίδι: Το ελληνικό όνειρο στην Αμερική», θα παρακολουθήσουμε μια αναδρομή στη συγκινητική ιστορία μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αμερική, από το 1890 έως το 1980, μέσα από άγνωστο, οπτικό αρχειακό υλικό, αλλά και συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων εκείνης της εποχής (Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 21.00).