Μάθημα Ιστορίας στο Λύκειο του Αριστοτέλη

Ένα ιδιαίτερο μάθημα Ιστορίας στο μοναδικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του 15ου Λυκείου της Αθήνας,και ανάμεσά τους βρέθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

«Γυμνάσιο και λύκειο είναι παγκόσμιες λέξεις που ξεκίνησαν από εδώ για να αποτελέσουν τη βάση της ευρωπαϊκής παιδείας», είπε ο υπουργός, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τις καθηγήτριές τους, μαζί με την αν. Γενική Γραμματέα ία Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, την Προϊσταμένη της Γ’ ΕΠΚΑ κα Ελένη Μπάνου και την υπεύθυνη αρχαιολόγο κα Νίκη Σακκά, η οποία μίλησε στα παιδιά για την ιστορία και τη σημασία του Λυκείου του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο της διήμερης διοργάνωσης Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που πραγματοποιείται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Εστιάζοντας στον Αριστοτέλη, στην ετυμολογία και την ουσία της λέξης φιλοσοφία, ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε ότι «η σοφία σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από τη γνώση και τη δεξιότητα. Είναι μια έννοια περισσότερο συνθετική, που περιέχει το ήθος». Πληροφορούμενος εξάλλου ότι οι μαθητές έχουν επιλέξει την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών, θύμισε ότι η πατρίδα των σπουδών αυτών είναι η Ελλάδα, τόνισε δε ότι αποτελούν αδιάσπαστο μέρος της ιστορίας και της ταυτότητάς μας και είναι σημαντικό να υποστηρίζονται ειδικά στην εποχή μας.

Αποχαιρετώντας τα παιδιά, ο κ. Μπαλτάς τα προέτρεψε να ενδιαφέρονται για την Ιστορία πέρα από στερεότυπα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις.