Ξενάγηση στην ελληνική συνοικία της Μόσχας

 Πιλοτικό πρόγραμμα με ξεναγήσεις στην Ελληνική συνοικία της Μόσχας ξεκινάτo Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) στο πλαίσιο δράσεων του περιηγητικού προγράμματος «Οι ξένοι στην πόλη».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, που περιλαμβάνει την Ελληνική Συνοικία, καθώς και άλλες τοποθεσίες εγκατάστασης των ξένων κτά την περίοδο 17ου -19ου αιώνα.

Ιδιαίτερη θέση στο ξεναγητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει η Σλάβο-γραίκο-λατινική Ακαδημία, το πρώτο ανώτατο εκαιδευτικό ίδρυμα τη; Ρωσικής πρωτεύουσας, ου ιδρυσαν το 1687 οι Έλληνες λόγιοι αδερφοί Ιωαννίκιος και Σωφρόνιος Λειχούδη.

Την ξενάγηση πραγματοποιεί ο ξεναγός Μαξίμ Λουτσίνιν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ώρα 19.00.


Ο Μαξίμ Λουτσίνιν γεννήθηκε στη Μόσχα το 1992. Την περίοδο 2009-2014 φοίτησε στο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Διοίκησης της Μόσχας, με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις. Το 2012 έκανε μετεκπαίδευση στην Γερμανία (με την στήριξη του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ). Αποτέλεσμα της μετεκπαίδευσής του υπήρξε η συγγραφή της επιστημονικής μελέτης «Το κίνημα δελφοποίησης των πόλεων της Ευρώπης. Το παράδειγμα του Γκίφχορν».

Ιδρυτής και επικεφαλής του προγράμματος «Οι ξένοι σην πόλη».

Ο κύκλος των επιστημονικών του ενδιαφερόντων επικεντρώνεται στην ιστορία της Μόσχας, της Ρωσίας, της διασποράς και μειονοτήτων στη Μόσχα και στο πολιτισμικό τους κληροδότημα.

Ώρα έναρξης της ξενάγησης – 19:00, στην είσοδο του Μουσείου «Παλαιός Αγγλικός Οίκος» [έτος ίδρυσης 1556] επί της οδού Varvarka str., 4А.

Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1.5 ώρα.

Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον εξής συνδεσμο στο Διαδίκτυο:https://foreigncitizen.timepad.ru/event/886806/