Πρώτη η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης

10/5/2015

Την 1η θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη γενική κατάταξη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Ολλανδία. Η Εθνική μας ομάδα , μετείχε σε όλα τα αγωνίσματα και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο Highlight, ένα χάλκινο στο Κόμπο και δύο 6ες θέσεις στους τελικούς του ελεύθερου Ομαδικού και του ελεύθερου Ντουέτο (και 5η θέση στο τεχνικό Ντουέτο και 6η στο τεχνικό Ομαδικό).

Στο αγώνισμα του Highlight, μετείχαν δύο ομάδες, η Ελλάδα και η Λευκορωσία και φυσικά η Εθνική μας πρώτευσε και τα κορίτσια μας, που βαθμολογήθηκαν με 85,1333 (έναντι 83,8667 των Λευκορωσίδων), φόρεσαν στο στήθος τα χρυσά μετάλλια.

Η Ελλάδα πρώτευσε στη γενική βαθμολογία με 500,0304 βαθμούς. Δεύτερη κατετάγη η Λευκορωσία, 3η η Ουκρανία, 4η η Ιταλία, 5η η Ελβετία, 6η η Ρωσία, 7η η Τουρκία.

Την ομάδα του Highlight αποτελούσαν οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Κουτίδη, Μαρία – Έλλη Αλζιγκούζη – Κομινέα, Αθανασία Τσόλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Άννα – Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη.

Στην αποστολή μετείχαν ακόμα και η Αναστασία Ταξοπούλου, ενώ την ομάδα συνόδευαν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα, η τεχνική σύμβουλος του αθλήματος στην ΚΟΕ και διεθνής κριτής Ελένη Κουγιά, ο συνεργάτης προπονητής Κυριάκος Τάσιος και ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Φαραντούρης.

Η Ελλάδα με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου Ντουέτο με 85,9667 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία με τις Ιστσένκο και Ρομάσινα με 96,7000 β., το ασημένιο η Ουκρανία με τις Βολόσινα και Ανανάσοβα με 93,4667 β. και το χάλκινο η Ισπανία με τις Καρμπονέλ και Κλάμπουργκ με 92,6000 β. Στην 4η θέση οι Ιταλίδες Τσερούτι και Φέρρο με 90,4000 β. και στην 5η οι Γαλλίδες Ογκέ και Κρετιέν με 86,8000 β.