«Ριζοσπαστικός Διαφωτισμός και Νεότερη Δημοκρατία στην Αγγλία»

«Ριζοσπαστικός Διαφωτισμός» και Νεότερη Δημοκρατία στην Αγγλία» είναι ο τίτλος της εισήγησης που θα πραγματοποιηθεί από τον Δρ. Ευάγγελο Σακκά, στο πλαίσιο του Colloquium του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα 107, στον 1ο όροφο, του κτιρίου Νομικής και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο Ευάγγελος Σακκάς εξετάζει το ευαίσθητο θέμα της σχέσης θρησκείας και πολιτικής. Με αφετηρία τη συζήτηση γύρω από τη θρησκευτική ελευθερία στην Αγγλία κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, διαβάζει κριτικά την επίδραση της στο πεδίο της πολιτικής θεωρίας, ιδιαίτερα τις συνέπειες στη συγκρότηση ενός νέου ιδεώδους της πολιτικής εξουσίας.

Ο Ευάγγελος Σακκάς σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία των Ιδεών και της Πολιτικής Σκέψης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Είναι Δρ Ιστορίας του κολλεγίου Queen Mary του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την πολιτική και θρησκευτική σκέψη στη Βρετανία του 17ου και 18ου αιώνα.