Σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο για πρώτη φορά η ενημερωτική εκδήλωση «Μαθαίνω πριν σπουδάσω»

Πανεπιστήμιο Μακεδονία

Μαθητές της Γ’ Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα θα μπορέσουν φέτος να ενημερωθούν για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς για πρώτη φορά, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» δεν θα παρακολουθήσει μόνο αντιπροσωπεία μαθητών από σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλοί μαθητές από τα σχολεία τους, εφόσον η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο.

Το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μεθαύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, θα γεμίσει από εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν διά ζώσης την ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται μετάδοση της εκδήλωσης στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση: https://bit.ly/2Wb5Gsi

Έτσι, μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από τις τάξεις τους και με τη βοήθεια των καθηγητών τους θα μπορούν να παρακολουθούν την εκδήλωση και να υποβάλλουν ερωτήματα μέσω γραπτών μηνυμάτων, τα οποία θα ομαδοποιούνται για να προωθούνται για απάντηση από τους ομιλητές. Στην παρεχόμενη δυνατότητα σύγχρονης αλληλεπίδρασης με τα σχολεία, θα βοηθήσουν οι εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, -η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας -, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου θα κάνουν συνοπτική παρουσίαση του αντικειμένου και του προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος, της διαδικασίας φοίτησης και τους τομείς επαγγελματικής απασχόλησης. Επιπλέον, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων μαθητών ή καθηγητών από τα Λύκεια Θεσσαλονίκης, αλλά και σε γραπτές ερωτήσεις που θα δεχτεί το Γραφείο Διασύνδεσης μέσω γραπτών μηνυμάτων στην πλατφόρμα απευθείας μετάδοσης της εκδήλωσης, από τα σχολεία που θα είναι συνδεδεμένα στην πλατφόρμα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, εκτός από την απευθείας μετάδοση, επιπλέον θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Γραφείου Διασύνδεσης, προκειμένου να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και όσοι μαθητές δεν καταφέρουν να παρευρεθούν ή να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης:

https://www.uom.gr/career-office