Τέλος Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Orange Water

Στα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρώσει τις δράσεις του 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER με μιά εκδήλωση στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών   παρουσία του Ολλανδού πρέσβη.

Το 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER ξεκίνησε φέτος το καλοκαίρι τις δράσεις του με εκθέσεις Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών σε 10 χώρους στην Κρήτη, την Πάρο και την Αθήνα.

Κ.Αθανασιάδου.jpg orange water 2Το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο.

Ηράκλειο, Χανιά, Νάουσα, Παροικιά, Λεύκες και Αθήνα ενοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Orange Water και αξιοποίησαν τους χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που διαθέτουν – πινακοθήκες, δημοτικά κτήρια, αρχαιολογικά μνημεία, ανεξάρτητους εκθεσιακούς χώρους κ.α. Ο κάθε χώρος που συμμετείχε στις δράσεις είχε ανεξάρτητη ημερομηνία έναρξης και λήξης και φιλοξένησε μια ομαδική έκθεση-δράση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στη γενική διάρκεια λειτουργίας του φεστιβάλ.

Με τη στήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Τουρισμού, η φετινή φεστιβαλική δράση έδωσε και θα δώσει το παρόν με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων και Ολλανδών σημαντικών καλλιτεχνών, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και των δύο χωρών.