Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο 59ο Φεστιβάλ του Λονδίνου BFI

Τέσσερις ελληνικές ταινίες θα συμμετέχουν στο 59ου Φεστιβάλ του Λονδίνου – που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 18 Οκτωβρίου.

H νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη με τίτλο Chevalier, η οποία θα συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα, έχει αποσπάσει Ειδική Μνεία για τη σκηνοθεσία και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το βασικό ανδρικό καστ στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο, ενώ συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Στο Τμήμα Ειδικές προβολές και Ειδικές παρουσιάσεις του Φεστιβάλ θα προβληθεί η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου The Lobster, βραβευμένη στην 68η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών με το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής.

Στο Τμήμα Films in Thrill συμμετέχει η ταινία Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου. Τέλος το ντοκιμαντέρ Exotica, Erotica, etc, της Ευαγγελίας Καρνιώτη, συμμετέχει στο Τμήμα Journey.

Το Φεστιβάλ του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική εκδήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου και οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI). Το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά Φεστιβάλ του παγκόσμιου κινηματογράφου, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, το όραμα και τη φαντασία, αφού προβάλλει τις καλύτερες ταινίες από το σύγχρονο και διεθνή κινηματογράφο, τόσο από καθιερωμένους όσο και νέους σκηνοθέτες. Περιέχει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται στην κινηματογραφική βιομηχανία, όπως δημόσια φόρουμ, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια. Φέτος στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 238 ταινίες από 57 χώρες σε συνολικά 16 αίθουσες.