Τα «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας» παρουσιάζουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, επανέρχεται με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY.

Σε αυτό, γνωρίζουμε την ιστορία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από την ίδρυσή του έως σήμερα και την εξέλιξή του σε ένα, δραστήριο κι εξωστρεφές πανεπιστημιακό ίδρυμα (Τετάρτη 31/1, 21.00).

Με νέο επεισόδιο για τη Βουλγαρική Κατοχή επιστρέφει και η «Μηχανή του Χρόνου» την Δευτέρα 29/1 στις 21.00. Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες που συγκεντρώνει ο Χρίστος Βασιλόπουλος, μαθαίνουμε για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες όταν, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο βουλγαρικός στρατός κατέλαβε την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY «Έλληνες Ζωγράφοι», δεν χάνουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον Θεόφιλο Γ. Χατζημιχαήλ, τον ζωγράφο που απαθανάτισε την ελληνική λαϊκή παράδοση με το μοναδικό προσωπικό ύφος του. Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε κείμενα του Οδυσσέα Ελύτη (Κυριακή 28/1, 21.00).

Η ελληνική Οδύσσεια της Τζοάνα Λάμλεϊ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 21.00 με την Βρετανίδα ηθοποιό και ακτιβίστρια να εξερευνά τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο. Εκεί, η φύση «ζωντανεύει» μέσα από τους αμέτρητους θρύλους της αρχαιότητας. Για το τέλος, η Τζοάνα «κρατά» μια μαγευτική επίσκεψη στα επιβλητικά Μετέωρα.