Χρυσό για το ΑΠΘ στην 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής

 

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015” που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία που δόθηκαν είναι:

-«1st Prize Gold Medal Interarch, Catalogue and Honorary Diploma “Sensing spaces”» στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων: Φωτεινή Λιάκου και Ελευθερία Φατσέα με επιβλέποντες Καθηγητές τους Κ. Τσουκαλά και C. Conenna.

-«Special Prize of the Rector of the University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy and Honorary Diploma Interarch “Domestic GoodsDepartment Store”» στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Θέμη Ιστατιάδη, Γιώργο Μερτζανίδη και Μιχάλη Φουντεδάκη, με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την Τ. Παπαδοπούλου και τον Υπ. Διδάκτορα, Παναγιώτη Χατζητσακύρη.

-«Special Prize of the Union of Architects in Bulgaria- Gold Capital, Special Diploma and Honorary Diploma Interarch Living next to the lake”» στη Φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Ευγενία Χαραλαμπίδου με επιβλέποντες Καθηγητές τους Φ. Βαβύλη και Κ. Σακαντάμη.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ συμμετείχε επίσημα στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015”, με την Ομάδα των Καθηγητών του Τμήματος: Φανής Βαβύλη, Νίκου Καλογήρου και Νίκου Τσινίκα και με την επιλογή των παραπάνω εργασιών που βραβεύτηκαν στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής.

«Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για την αξιόλογη προσπάθεια και επιμέλεια και τους ευχόμαστε να έχουν ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις. Ευχαριστούμε την Καθηγήτρια Φανή Βαβύλη που επιμελήθηκε τη συμμετοχή μας στην Τριενάλε και τους Επιβλέποντες Καθηγητές για την υποστήριξη που επέδειξαν αναδεικνύοντας το Τμήμα μας στην παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015”» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Καλογήρου.