Χρυσό ο Ξένος στο καράτε – Με 5 μετάλλια επιστρέφουν οι Έλληνες αθλητές από το Ερζερούμ

Με πέντε μετάλλια επιστρέφουν από την Τουρκία οι Ελληνες καρατέκα που αγωνίστηκαν στο διεθνές τουρνουά του Ερζερούμ.

Και οι επτά είναι μέλη του συλλόγου «Α.Σ. Οδυσσέας».

Ο Διονύσης Ξένος, Νο8 στην παγκόσμια κατάταξη των -67κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του με τέσσερις νίκες.

Σε δηλώσεις του στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ξένος τόνισε: «Πρώτη θέση στην επιστροφή μου στα αγωνιστικά ταταμι μετά από 3 μηνες. Είμαι παρα πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση μου καθώς η δουλειά των τελευταίων μηνών φανηκε ξεκάθαρα. Ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα αυτής της δύσκολης σεζόν που έρχεται και σίγουρα ένα ψυχολογικό βοήθημα για τη συνέχεια. Επομενος σταθμός και πολύ σημαντικός για μένα, το Κ1 στην Λειψία της Γερμανίας σε 10 μέρες και ήδη νιώθω πανέτοιμος και διψασμένος για να αγωνιστώ ξανά».

Για πρώτη φορά κατέκτησε μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών η Τζωρτζίνα Ξένου. Η 20χρονη κορυφαία Ελληνίδα στο κατά, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου καθώς έχασε 3-2 στον ημιτελικό.

Ο μικρότερος αδελφός της οικογένειας, Στέφανος Ξένος μετείχε στην κατηγορία Νέων Ανδρών και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Μάλιστα στον ημιτελικό επικράτησε του Τούρκου παγκόσμιου πρωταθλητή (εφήβων).

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα και στο κάτα Νέων γυναικών με τη Νικολέτα Ζερβού.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Χριστίνας Νίκα που αγωνίστηκε στην κατηγορία -54κ. νεανίδων και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με εντυπωσιακές νίκες (6-1, 7-0, 5-3, 6-0) και μοναδική ήττα στον ημιτελικό με 1-0.

Τέλος, πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν ο Γιώργος Καραλής που είχε μία νίκη στα -60κ. ανδρών και ο Παναγιώτης Φλώρος (έχασε το μετάλλιο στον τελικό των ρεπεσάζ) στα -57κ. εφήβων.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ