1 εκατ. Ρώσοι τουριστες αναμένονται στην Ελλάδα

Σε 1 εκατ. αναμένονται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα σύμφωνα με τον επικεφαλή του Rostourism, κ. Όλεγκ Σαβόνωφ ο οποίος μίλησε στο Ελληνορωσικό φόρουμ της Αθήνας για διπλασιασμό των κρατήσεων και των πωλήσεων καθώς η χώρα μας αποτελεί τον πρώτο προορισμό διακοπών για τους Ρώσους

Οι ισχυρές προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας στον τουρισμό παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του Ελληνορωσικού Φόρουμ στην Αθήνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, τον ΕΟΤ και τον Rostourism.

Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι την περίοδο αυτή δημιουργούνται- μεταξύ των δύο χωρών – διευρυμένες προοπτικές συνεργασίας σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο . Τόνισε ότι ο τουρισμός κατέχει δεσπόζουσα θέση στην οικονομική πολιτική της χώρας, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος και το πακέτο Γιούνκερ.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα φέτος ως αποτέλεσμα της νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής και της ενδυνάμωσης των διμερών τουριστικών σχέσεων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φόρουμ θα αποτελέσει την αρχή για το δέσιμο μίας πολύ ισχυρής συνεργασίας. Στόχος, όπως ανέφερε, είναι η Ελλάδα να καταστεί ο πρώτος και πιο δημοφιλής επαναλαμβανόμενος προορισμός για τους Ρώσους σταθερά τα επόμενα χρόνια.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης διαβεβαίωσε για την ενίσχυση και επιτάχυνση του μηχανισμού έκδοσης θεωρήσεων (visa) με στόχο να καλυφθεί πλήρως η αυξημένη ζήτηση, και ανακοίνωσε τις νέες δυνατότητες εξυπηρέτησης πολιτών σε μεγαλύτερο αριθμό περιοχών της Ρωσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, αφού τόνισε ότι η τουριστική αγορά της Ρωσίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και συνεχή πρόκληση, επεσήμανε ότι η δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη ρωσική αγορά θα συνεχιστεί, αναδεικνύοντας τους δημοφιλείς αλλά και τους λιγότερο γνωστούς στο ρωσικό κοινό ελληνικούς προορισμούς και τις τέσσερις εποχές.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική ενθάρρυνσης και ανάπτυξης υποδομών και προϊόντων θεματικού τουρισμού, όπως ο ιαματικός, ο ιατρικός και ο θρησκευτικός- προσκυνηματικός τουρισμός, καθώς και στην επιτυχία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 θεσμικοί εκπροσώποι, tour operators και τουριστικοί επιχειρηματίες των δύο χωρών. Πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές Β2Β συναντήσεις όπου εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για την σύναψη νέων συμφωνιών και συνεργασιών σε όλο το εύρος των τουριστικών δραστηριοτήτων.