“Τalk of the town” ο χορός των Ελλήνων Μηχανικών στο Λονδίνο

Το “γεγονός” της χρονιάς αποτέλεσε, για μια ακόμη φορά, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας (Hellenic Engineers Society of Great Britain) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στο “ The Grosvenor House Hotel “ στο Λονδίνο.

Μια βραδιά γεμάτη χορό και κέφι, αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους του σύλλογου, να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο ετήσιος χορός του συλλόγου είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της ομογένειας στην Μεγάλη Βρετανία και αποτελεί το καθιερωμένο ”ραντεβού” των ελλήνων μηχανικών οι οποίοι “σπεύδουν» κάθε χρόνο, τόσο από την Ελλάδα όσο και από γειτονικές χώρες, στο Λονδίνο και δίνουν το παρόν στην εκδήλωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του συλλόγου Δημήτρη Μονιούδη που υποδέχθηκε του καλεσμένους, καλοσωρίζοντάς τους σε… όλες τις γλώσσες!

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα “κήρυσσοντας την έναρξη” μιας μοναδικής ελληνικής βραδιάς στη καρδιά του Λονδίνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιούνται δράσεις και για την στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα που φέτος ήταν το ΕΛΠΙΔΑ και το PROJECT ZERO.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανόλογων Μεγάλης Βρετανίας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παροικιακούς επιστημονικούς συλλόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1995, από μια ομάδα φίλων ελλήνων μηχανικών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι ίδρυσαν τη «Λέσχη Ελλήνων Μηχανικών» .

Αργότερα την ίδια χρονιά , πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση, που πήρε το επίσημο όνομα «Ελληνική Εταιρεία Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας» (Hellenic Engineers Society of Great Britain) και εκλέχτηκε η πρώτη Διοικητική Επιτροπή.

Στόχος του συλλόγου, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι να προωθήσει την επαγγελματική και κοινωνική επαφή μεταξύ των μελών της και ιδιαίτερα των νεότερων, που βρίσκονται στο χώρο της ναυτιλίας.

Η διοργάνωση ανεπίσημων συναντήσεων, παρέχει ένα πεδίο ανταλλαγής απόψεων για τεχνικά θέματα ενώ παράλληλα διοργανώνονται κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο σύλλογος ξεκίνησε με περίπου ογδόντα Ιδρυτικά Μέλη αλλά σήμερα έχει εδραιώσει την παρουσία του στη ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου με εκατοντάδες μέλη.