Συνάντηση Τρυφωνόπουλου και Rifai στη Μαδρίτη

Οι τάσεις του Τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και τα χαρακτηριστικά της διεθνούς ζήτησης όπως αυτά διαμορφώνονται το 2016, ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης FΙΤUR που πραγματοποιείται στην Ισπανία μεταξύ 20 και 24 Ιανουαρίου.

Ο κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος μετέβη στη Μαδρίτη με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για τα εγκαίνια της 36ης   FITUR,με στόχο την ανάπτυξη του εισερχόμενου από την Ισπανία τουρισμού. Σημειώνεται ότι η χώρα αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πύλη εισόδου μεγάλου αριθμού τουριστών από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς, κ.Taleb Rifai και Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, συζήτησαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία του Ελληνικού Τουρισμού κατά το έτος 2015 και αντάλλαξαν απόψεις για πρακτικές προώθησης τουριστικών προορισμών και νέων τουριστικών προϊόντων, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας το 2016.