Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η ομάδα του υποψήφιοι για 6 βραβεία ΕΜΜΥ

Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν τον Ιούνιο του 2015 από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου χάρισαν στον Έλληνα σκηνοθέτη, χορογράφο, δημιουργό και την ομάδα του 6 υποψηφιότητες για τα International Emmy Awards!

Η τελετή με τον τίτλο «Origins» συνδύασε την υψηλή αισθητική με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, οργανώνοντας μια μοναδική ιστορική αφήγηση της χώρας έφεραν τον ταλαντούχο σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του μέσα στις κατηγορίες των φετινών υποψηφιοτήτων των 43rd Daytime Emmy Awards που φέτος θα απονεμηθούν την 1η Μαΐου 2016.

Υποψηφιότητες

Στην κατηγορία Σκηνοθεσία (outstanding directing special class) υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Greg Breakell, με τους Τίνα Παπανικολάου και Louise Story να ακολουθούν ως βοηθοί σκηνοθέτη.

Δημήτρης ΠαπαϊωάννουΣτην κατηγορία καλλιτεχνικής διεύθυνσης και των σκηνικών (outstanding art direction / set decoration / scenic design), υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Θανάσης Ντεμίρης, ο Michael Curry και ο Nicholas Mahon.

Για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της τελετής έναρξης το βραβείο διεκδικούνι οι Θεόδωρος Κουρεντζής και Βαγγελίνο Κουρεντζής.

Για τους φωτισμούς, υποψήφιοι είναι οι Robert Dickinson, Travis Hagenbuch, Charles Dabezies και Ted Wells.

Ο Άγγελος Μέντης μαζί με τη Yashi διεκδικούντο βραβείο για τα καλύτερα κοστούμια, διεκδικούν ο Άγγελος Μέντης , Yashi και η Paula Ryan .

Το «Origins» είναι ακόμη υποψήφιο για τη ζωντανή και ηχογραφημένη μίξη ήχου (outstanding live and direct to tape sound mixing) και υποψήφιοι είναι οι Cristian Kaestner, Paul Koemans, Richard Sharrat, Dino Suceska, Scott Willsallen και ο Justin Arthur.