Προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο Ντουμπάι

Δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τόσο με την συμμετοχή του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Ντουμπάι όσο και  με επαφές της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Arabian Travel Market στο Ντουμπάι (25-28 Απριλίου), όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, είχε σημαντικές επαφές με κυβερνητικούς φορείς και παράγοντες της τουριστικής αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του στρατηγικού ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις δυναμικές αγορές της Μέσης Ανατολής που ξεκίνησε το 2015 και με ενισχυμένη φέτος παρουσία της χώρας μας.

Η Αν. Υπουργός συναντήθηκε με την Υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής της EXPO 2020 DUBAI, κα Reem Al Hashimy, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι, κ. Majid Al Ghurair και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του επίσημου φορέα επενδύσεων Investment Corporation of Dubai (ΙCD), κ. Mohammed Al Shaibani.

Είχε ακόμη διαδοχικές συναντήσεις με tour operators καθώς και με επιχειρηματίες που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επίσης η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Emirates Airlines και Πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι, Σεΐχη Ahmedbin Saeed Al Maktoum.

Την Ελλάδα και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού παρουσίασε η Υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN καθώς και σε ΜΜΕ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις επαφές και συναντήσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κ. Διονύσιος Ζώης.