8ος Ολύμπιος Δρόμος: Από την Αρχαία Νεμέα στην Αρχαία Ολυμπία

Με την συμμετοχή 220 δρομέων από την Ελλαδα και το Εξωτερικό έγινε στο Αρχαίο Στάδιο Νεμέας η εκκίνηση του 8ου Ολύμπιου Δρόμου 180χιλ., διάρκειας 28 ώρών, χωρίς διακοπή με τερματισμό στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας το  απόγευμα του Σάββατου 21 Μαΐου 2016.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Γάλλο Πρόξενο στην Αθήνα Thierry Klockenbring και τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Καλαντζή.

Ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ», σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης – τους Δήμους των περιοχών διέλευσης του Ολύμπιου Δρόμου και άλλους φορείς, διοργανώνουν τον 8ο Ολύμπιο Δρόμο.

Ολύμπιος δρόμοςΠαράλληλα διοργανώνεται Αγώνας Δρόμου 62 χλμ, με κοινή αφετηρία που θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες.

Η επίτευξη του Ολύμπιου Δρόμου 2016, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης ενισχύοντας τα σημεία ανεφοδιασμού στη περιοχή της Κανδύλας, του Κεφαλόβρυσου και του Λεβιδίου, από όπου διέρχονται οι δρομείς του Ολύμπιου Δρόμου. Οι αθλητές θα διέλθουν την νύκτα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου από χωριά της Αρκαδίας με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία. Σε όλα τα χωριά θα λειτουργούν επίσης σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.

Ολυμπιος δρόμος ΝεμέαΜετά τη δεκαπενταετή πορεία του, ο Ολύμπιος Δρόμος συγκαταλέγεται πλέον στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχει χαρακτηριστεί από έλληνες και ξένους αθλητές, ως ο κορυφαίος στην κατηγορία του, έχοντας και την επίσημη στήριξη και αναγνώριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (I.A.U. – International Association of Ultrarunners) που αποστέλλει εκπρόσωπό της.

 ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2016

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 180ΧΛΜ.

Ένας μοντέρνος άθλος στα ίχνη ενός μύθου. Ο Αέθλιος υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας. Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.