Στην Κρήτη η πρώτη Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το σημαντικότερο γεγονός της ορθόδοξης εκκλησίας των τελευταίων 1300 ετών, πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου, στο Κολυμπάρι Χανίων της Κρήτης. Η Ελλάδα φιλοξενεί την πρώτη συνάντηση όλων των ορθοδόξων προκαθημένων και επισκόπων μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ.

“Η Ορθοδοξία είναι κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας, της ταυτότητας της πλειοψηφίας των πολιτών μας και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική Πολιτεία συμβάλλουν με όλους τους τρόπους για την ενότητα, την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων και τη συνεργασία των Ορθόδοξων Εκκλησιών, όλων των Εκκλησιών και των κοσμικών” δήλωσε κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Χανίων ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη παραθέσε δείπνο προς τιμήν των Ορθοδόξων Προκαθημένων.

αρχιεπίσκοποι σύνοδοςΧθες Τετάρτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης υποδέχθηκε στην Κρήτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος θα προεδρεύσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σήμερα το απόγευμα έφθασαν στα Χανία και οι προκαθήμενοι των Πατριαρχείων Σερβίας και Ιεροσολύμων καθώς και οι επικεφαλείς των αυτοκέφαλων ορθοδόξων εκκλησιών Ελλάδας και Αλβανίας.