Εκδηλώσεις και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα το ΙΣΝ με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ, θέλησε να καταστήσει το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα το συνοδεύσουν καθ’ όλη τη διαδικασία παράδοσής του, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα του νέου έτους. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτές προς όλους, πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ.

  • Το θερινό ωράριο λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ θα είναι από τις 06:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Το πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, κινηματογραφικές προβολές καθώς και μουσικές συναυλίες.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ θα τοποθετηθούν άμεσα golf carts που θα εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.
  • Τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», διοργανώνει μεταξύ άλλων αγώνες δρόμου για μικρούς και μεγάλους, ενώ τις ημέρες των αγώνων οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τις δωρεάν υπηρεσίες (ιατρικές εξετάσεις) που προσφέρουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α` Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής. Οι δράσεις της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΙΣΝ.
  • Το πρόγραμμα προβολών «Park Your Cinema» ανανεώνει το ραντεβού του και το Σεπτέμβριο ενώ στο Κέντρο Επισκεπτών συνεχίζεται η σειρά συναυλιών Music Escapades. Επιπλέον, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα της σειράς μουσικών συναυλιών Parklife, παρουσιάζοντας στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ένα διήμερο αφιερωμένο στους ήχους της κλασσικής μουσικής. Τέλος, συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πλέον αυξηθεί σε επτά καθημερινές ξεναγήσεις.
  • Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι επισκέπτες, θα απαιτείται πλέον προεγγραφή μόνο για τις οργανωμένες ξεναγήσεις στα κτήρια της ΕΒΕ και της ΕΛΣ και για τις μεμονωμένες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι αγώνες. Η συμμετοχή στα υπόλοιπα προγράμματα και στις καθημερινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται με σειρά προτεραιότητας.

Ο αναλυτικός προγραμματισμός των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμος στο www.snfcc.org/events.