“Χρυσός” ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στους Παραολυμπιακούς του Ρίο

Κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα F32! Χάλκινο μετάλλιο για τον Δημήτρη Ζησίδη

 

Με δύο μετάλλια ένα χρυσό και ένα χάλκινο στη σφαίρα F32 ξεκίνησαν για την Ελλάδα οι 15οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ο οποίος κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα F32. Τρίτος στο ίδιο αγώνισμα κατετάγη ο Δημήτρης Ζησίδης.

Στην πρώτη προσπάθεια του ο Θανάσης Κωνσταντινίδης είχε επίδοση 9.82μ.Το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 9.86μ. Στην δεύτερη προσπάθεια η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10.9 εκατοστά. επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο παγκόσμιο ρεκόρ . Στο δεύτερο σετ, κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη στα 10.15 εκατοστά. Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 10 και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο και το παγκόσμίο ρεκόρ.

Ο Δημήτρης Ζησίδης κατετάγη 3ος, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο την τελευταία στιγμή. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών, ο Έλληνας πρωταθλητής έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει μια θέση στο βάθρο των νικητών. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.