Τζαζ τον Οκτώβριο στο ΚΠΙΣΝ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Η σειρά συναυλιών Parklife που συντρόφευσε τα Σαββατοκύριακα του φετινού μας καλοκαιριού, ολοκληρώνεται στις 8 και 9 Οκτωβρίου, με τον κύκλο ‘Τζαζ Μουσικές του Κόσμου’, δίνοντας παράλληλα τη θέση της σε μια νέα σειρά μουσικών συναυλιών με τίτλο ‘Τζαζ Διαχρονίες’ που θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Έλληνες μουσικοί του διεθνούς ρεπερτορίου της τζαζ συναντιούνται σε μουσικές περιπλανήσεις στο Ξέφωτο και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, προτείνοντας άλλοτε ζωηρές κι άλλοτε μυστηριώδεις, αλλά πάντοτε οικείες μελωδίες, μπλέκοντας ήχους και ρυθμούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του τέταρτου μέρους των συναυλιών Parklife, το Takis Barberis Group με τη συνοδεία του σαξοφωνίστα David Lynch θα παρουσιάσει περίτεχνες συνθέσεις ενώ την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την εκφραστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τους ήχους του συγκροτήματος Primavera en Salonico θα ξεδιπλωθεί στο καταπράσινο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ η μουσική παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Tην ίδια ημέρα, οι Klezmer Yunan με τη θεατρική σκηνική παρουσία τους, υπόσχονται να παρασύρουν το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας σε μια γιορτή με μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Στις 7 Οκτωβρίου, οι Afrodyssey Orchestra, συνδυάζουν την Αφρικάνικη και την Ελληνική μουσική παράδοση, και στη συνέχεια, στις 14 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει η διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα Yiannis Kassetas Group, γεμίζοντας την Αγορά του ΚΠΙΣΝ με φανταστικές μουσικές εικόνες και ιστορίες. Την πρωτότυπη αυτή μουσική παράσταση, διαδέχονται οι εξωτικοί Happy Dog Project στις 21 Οκτωβρίου, και προσκαλούν το κοινό του ΚΠΙΣΝ σε πρωτόγνωρους μουσικούς πειραματισμούς, με funky, afro και hip-hop επιρροές ενώ ο Οκτώβριος κλείνει με τους ρομαντικά ενθουσιώδεις ήχους των Baby Trio στις 28 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με εφηβικό ενθουσιασμό τις τζαζ συνθέσεις τους, υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή του γκρουπ Γιώργου Κοντραφούρη.