Δωρεά 15 εκατ. δολ. στο International Rescue Committee από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

International Rescue Committee

Η δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει ποτέ η International Rescue Committee για την υποστήριξη των υποδομών της

O διεθνής οργανισμός International Rescue Committee (IRC) ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη  την εξασφάλιση δωρεάς, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υποστήριξη προγραμμάτων έκτακτης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και την υποστήριξη προγραμμάτων υποδομής του οργανισμού.

Η ιστορική αυτή δωρεά θα μεταμορφώσει ριζικά την οργανωτική δομή του IRC, παρέχοντας τους ζωτικής σημασίας πόρους που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συνέχισης του έργου του οργανισμού, που αφορά την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία περιλαμβάνει και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες ανακούφισης της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Η γενναιοδωρία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα δώσει τη δυνατότητα στo IRC να ανταποκρίνεται άμεσα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, θα προσφέρει την απαραίτητη θεμελιώδη υποστήριξη για τη διατήρηση του έργου ανταπόκρισής μας, όταν τα φώτα της δημοσιότητας θα έχουν προχωρήσει στην επόμενη κρίση», δήλωσε ο David Miliband, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του IRC. «Η νέα δωρεά από το ΙΣΝ, η οποία έρχεται σε συνέχεια της μακρόχρονης υποστήριξης που έχει προσφέρει το Ίδρυμα στο IRC, θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρωτοφανούς ανθρωπιστικής ανάγκης».

«Η ανταπόκριση του IRC στην παγκόσμια προσφυγική κρίση –όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική– είναι αξιοσημείωτη», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Όλοι μας στο Ίδρυμα, είμαστε υπερήφανοι που πραγματοποιήσαμε αυτή τη δέσμευση και ανυπομονούμε να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει αναμφίβολα η συγκεκριμένη δωρεά στις ζωές των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας».

Η δωρεά, των 15 εκατ. ευρώ , θα μοιραστεί ισομερώς μεταξύ των προγραμμάτων παροχής έκτακτης βοήθειας και της ανάπτυξης των υποδομών του οργανισμού, μέσα από ετήσιες εκταμιεύσεις δόσεων των 3 εκατ. δολ. σε ορίζοντα πέντε ετών.

International Rescue Committee

Ο οργανισμός International Rescue Committee ανταποκρίνεται στις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της υγείας, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης και της οικονομικής ευημερίας στους πληθυσμούς που έχουν πληγεί από συγκρούσεις και καταστροφές. Το IRC ιδρύθηκε το 1933 έπειτα από κάλεσμα του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε πάνω από 40 χώρες και 29 πόλεις των ΗΠΑ, βοηθώντας τον τοπικό πληθυσμό να επιβιώσει, να ανακτήσει τον έλεγχο και να ενισχύσει την τοπική κοινωνία. Μάθετε περισσότερα στο www.rescue.org.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και επίσης επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Το 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμπληρώνει 20 χρόνια κοινωφελούς δράσης. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.56 δισεκατομμύρια, μέσω 3.646 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.