Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”

έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”
Οιι εικαστικοί Τάνια Δρογώση και Μαρία Αποστόλου

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016” που αποτελεί μια συνεργασία της Image Gallery με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης κα Έμμυ Βαρουξάκη, η οποία επιμελείται την έκθεση.

Σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας πλάι στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις αίθουσες της gallery, εντυπωσιάστηκε από τα έργα που εκτίθενται, χαρακτηρίζοντας την έκθεση, υψηλού επιπέδου. Σημαντικοί άνθρωποι της Τέχνης και από την πολιτική ζωή της Ελλάδας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου επισκέφτηκαν την έκθεση, συνομίλησαν με την επιμελήτρια της έκθεσης, κα Έμμυ Βαρουξάκη και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν.

έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”

Η επιμελήτρια της έκθεσης κα Έμμυ Βαρουξάκη με την εικαστικό κα Εύα Διβάρη και τον υπέυθυνο επικοινωνίας κ. Δημήτρη Λαζάρου

Σχετικά με την έκθεση πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και επτά χρόνια Έλληνες καλλιτέχνες εκθέτουν ζωγραφικά και γλυπτικά έργα στο παρισινό Σαλόνι των Ανεξαρτήτων που στεγάζεται στο Grand Palais στα Ηλύσια Πεδία. Είναι ένα από τα τέσσερα ιστορικά Σαλόν που αποτελούν το μεγαλύτερο Σαλόνι Τέχνης της Ευρώπης το Art En Capital (Artistes Francais, COMPARAISONS, Salon du dessin et peinture a l’ eau, Salon des INDEPENDANTS).

Από το 2006 η έκθεση γίνεται στο Grand Palais. Οι διοργανωτές ανέθεσαν στην τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη, που το παρακολουθούσε και συζητούσε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους, μιλώντας τους για τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, να φέρει γκρουπ Ελλήνων καλλιτεχνών κατά την κρίση και επιλογή της. Έτσι άρχισε η εκπροσώπηση των Ελλήνων που άντεξε, παρά τους καιρούς, ως σήμερα. Περίπου 80 καλλιτέχνες έχουν εκθέσει εδώ.

έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”
Η επιμελήτρια της έκθεσης κα Έμμυ Βαρουξάκη, η εικαστικός Μίνα Κορδαλή, η βουλευτής της Ν.Δ. κα Σοφία Βούλτεψη και η δικηγόρος κα Αλέκα Γωγούση

Ως εκδήλωση τιμής για την επιμονή και πίστη τους, η Έμμυ Βαρουξάκη οργανώνει στην Image Gallery, που στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας πλάι στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο, μέλος και ο ίδιος των Ανεξαρτήτων, την παρούσα έκθεση, ελπίζοντας ότι θα είναι μια αρχή για ετήσιες παρουσιάσεις του σύγχρονου πνεύματος και τέχνης της ελληνικής εικαστικής παραγωγής.

 

έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”
Η ηθοποιός Ευαγγελία Βαλσαμά, η κα Barbara Hoffmann πρέδρος της Τέχνης ART Πάτμος, ο κ. Sterzenbach, οι εικαστικοί Μ.Κορδαλή, Κ. Αλεξόπουλος και Θ. Σπηλιόπουλος

Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Αβαγιανού Ρένα // Ανδρεόπουλος Βαγγέλης // Αποστόλου Μάγδα // Αποστόλου Μαρία // Αργυρακοπούλου Μαρία // Βαρουξάκη – Σαμέλη Ελένη // Βασιλείου Τίτη // Βαφειά Έμιλυ // Γιαννίκου Μαρία // Γκινάκη Αναστασία // Γρηγόρα Άννα // Δεβετζής Ανδρέας // Δημητρακοπούλου Τάνια // Διβάρη Εύα // Δρογώση Τάνια // Εσκιάδης Γιώργος // Ευσταθίου Χρήστος // Καπελιάρη Ράνια // Καράμπελας Σπύρος // Κοκκίνη Γεωργία // Κορδαλή Μίνα // Κτιστοπούλου Μαρία // Λύτρας Σπύρος // Μαναβή Πένη // Ματζάκος Πέτρος // Μανωλοπούλου Μαρικίτα // Μαυρολέων – Πολυζωίδη Κατερίνα // Μέρλιν Βασιλάτου Λίζα // Μιχαηλίδου Νίκη // Μουριάδου Μαρία // Μπελντέκος Παναγιώτης // Μπόμπορη Αγγελική // Οθωναίου Φωτεινή // Παπαλεξανδρή Άσπα // Πρωτοψάλτη Θάλεια // Ράπτη Νάντια // Σούτογλου Έφη // Σωρούλα Κατερίνα // Τρώντσιου Μαριάννα // Τσαγκαράκης Μανώλης // Φωτοπούλου Μαρίλια // Χρυσανθόπουλος Αριστείδης

έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής “IndepArt2016”
Από τα εγκαίνια της έκθεσης

Έκτακτη συμμετοχή από τους εικαστικούς: Κονταρίνη Νεφέλη, Κώττη Γιάννη και Ρήνα Βαγγέλη.

Η έκθεση φέρει την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα (Ambassade de France en Grèce).

Επιμέλεια έκθεσης: Έμμυ Βαρουξάκη. Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου Φωτογραφίες βραδιάς εγκαινίων: Studio Panoulis

Διάρκεια έκθεσης: 19 Νοεμβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2016

Διεύθυνση: The Image Gallery, Λεωφόρος Αμαλίας 36, Σύνταγμα

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 17:00, Κυριακή 12:00 – 16:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: http://gallerytheimage.com, The Image Gallery τηλ. 210-3230534