Μια βραδιά με τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ

Συμφωνική ορχήστρα ΑΠΘ

Μια μοναδική σύμπραξη παλαιών και νέων μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι παρακολουθήσουν τη Συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει την 7η Συμφωνία του L.v. Beethoven και κινηματογραφική μουσική.

Διεύθυνση Ορχήστρας, Δημήτρης Δημόπουλος.

Η ορχήστρα

Η Ορχήστρα του ΑΠΘ δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 1999. Έχει εμφανιστεί με συναυλίες στα Ιωάννινα, στην Κρήτη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Δυτ. Μακεδονίας. Έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, της ΣΥΜΗΣ και στα καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού «young-euro-classics» (Βερολίνο) και «International Festival of Youth Orchestras Murcia Spain», με πολυάριθμες συναυλίες.

Επίσης, τον Ιούνιο του 2004 η Ορχήστρα του ΑΠΘ πραγματοποίησε συναυλία ενταγμένη στην τελετή υποδοχής των δικαστών των νέων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Τον Απρίλιο του 2006 συμμετείχε στο πρόγραμμα «2η Μουσική Ακαδημία» που διοργανώθηκε στη πόλη Bochum της Γερμανίας, τον Μάϊο του 2011 πραγματοποίησε συναυλία ενταγμένη στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ (Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Κρήτης) και το Νοέμβριο του 2016 συναυλία ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Η Ορχήστρα του ΑΠΘ συνεργάστηκε με τις Χορωδίες του Πανεπιστημίου και, επίσης, με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης «Φραγκίσκος Λεονταρίτης», τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία «ΤΕΧΝΗ» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

H Ορχήστρα έχει ηχογραφήσει ζωντανά τρία CD. Το πρώτο περιλαμβάνει έργα Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη, Mozart, Haydn, το δεύτερο, το Πνευματικό Εμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος διηύθυνε και την Ορχήστρα και το τρίτο, το Requiem του W. A. Mozart.

Η είσοδος στη Συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά προηγουμένως απαιτείται η προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου, που θα διανεμηθούν από τα εκδοτήρια στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αυστηρώς με σειρά προτεραιότητας μία (1) ημέρα πριν την εκδήλωση, δηλαδή στις 29/11/2016 και ώρες 10.00 με 18.00, καθώς και την ημέρα της εκδήλωσης.